Първите стъпки на ротацията са заложени още когато направихме споразумението как

...
Първите стъпки на ротацията са заложени още когато направихме споразумението как
Коментари Харесай

Денков не вижда нищо фатално при отлагане на еврозоната след 1 януари 2025 г.

Първите стъпки на ротацията са заложени още когато направихме съглашението по какъв начин и по кое време ще се случи тази ротация. Това съобщи министър председателят Николай Денков, представен от Нова телевизия.

Той уточни, че е била извършена лидерска среща, на която са били разисквани правилата. Все още обаче не се разискват съответни имена, защото сега се прави разбор на работата на министрите по осъществяването на програмата.

Всичко върви умерено, градивно, аз съм оптимист в това отношение, посочи министър председателят.

Вицепремиерът Мария Габриел пък добави, че е значимо да бъде приключен анализът и да има изясненост за свършената работа от всеки от министрите.

Важно е да имаме изясненост къде сме се справили със заложените периоди в управническата стратегия, акцентира тя.

Относно новите конституционни съдии, избрани от Народното събрание, Денков увери, че са спазени процедурите и поздрави определените.

Той означи, че в случай че е имало оценки на тяхната активност, това е се случило по време на разискванията на кандидатурите. Не е наша работа да вършим оценки, посочи министър председателят.

Той уточни и че ръководните постове в държавните регулатори би трябвало да бъдат попълнени.

По отношение на обстоятелството, че  " Възраждане " оглави комисията за надзор на службите, Денков съобщи, че редовно сме очевидци на антиевропейски позиции на партията и призна, че има своите терзания. Този въпрос обаче се решавал в Народното събрание.

Във връзка с еврозоната Денков акцентира, че целта е 1 януари 2025 година, само че нямало нищо съдбовно, в случай че влизането ни бъде отсрочено с шест месеца, защото не сме покрили инфлацията.

" Работим за тази цел, тъй като в случай че ние не действаме интензивно, с високо движение, ще бъдем в обстановка от последните години, в която то самичко няма да се случи. Някой би трябвало да го свърши ", посочи той и увери, че вървим по програмата, която ще ни докара до крайния резултат - еврото да бъде главната валута, с която си плащаме в България.

Влизането в еврозоната остава висок приоритет за страната, удостовери и Габриел. Тя добави, че идните евроизбори са значими.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР